Voor onderstaande Joodse personen zoeken we nog sponsors. Als u een persoon wil sponsoren kunt u dit doorgeven aan ons door een email met uw adresgegevens te sturen naar info@roechama.nl 
Wij sturen u dan een machtigingskaart en informatie over de persoon toe.

Al voorzien van een sponsor - Heeft altijd voor haar opa en oma gezorgd, die nu beiden zijn overleden. Is vrijgezel, heeft geen goede gezondheid. Werkt daarom maar voor 33 procent, op kinderdagverblijf. Leeft van ongeveer 48 euro per maand.

Ouders gescheiden. Opgevoed door haar vader, die overlevende is van de holocaust. Ze heeft de incicatie 'invalide van de tweede groep'. Woont met oude, zieke vader en haar volwassen dochter.

Sveta - weduwe, heeft drie volwassen kinderen, maar die kunnen haar niet helpen. Ze werkt voor Chesed Minsk, maar heeft een klein loon. Niet voldoende om van te leven.

Vader van Dima heeft gezin verlaten toen Dima nog klein was. Aljona is opnieuw getrouwd en Roeslan werd geboren. Dima had cystebn in zijn hersenen. Hij heeft het e[pileptisch-krampsyndroon. Daarom dagelijks dure medicijnen nodig.

Al voorzien van een sponsor- Valery heeft twee infarcten gehad; hij kan niet werken. Er is veel geld nodig voor medicijnen en vaste lasten.

Michail

Heeft de indicatie 'invalide van de tweede groep'. Heeft geen werk. Zijn vrouw heeft altijd voor haar zieke moeder gezorgd en kan nu ook geen werk meer vinden.

Dimitri - heeft invalidenindicatie vanwege astmatische bronchitus en problemen met zijn luchtwegen. Dit gezin leeft van een minimaal invalidenpensioen van nog geen 50 euro. Zijn vrouw werkt niet.

Heeft twee zonen uit eerste huwelijk en zoon uit twedde huwelijk. Leeft van pensioen van 1748 grivna = 57 euro per maand. Hij woont alleen, maar formeel zoon nog ingeschreven. Daarom krijgt hij geen enkele subsidie. kan niet rondkomen van pensioen.

Heeft een joodse moeder; ze overleefde de oorlog, doordat ze als verpleegster aan het front was. Vader in 1948 veroordeeld tot 20 jaar gevangenis, zogenaamd "vijand van het volk" Alexander is niet gezond, hij heeft de indicatie 'invalide van de eerste groep'.

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl