Adoptiepersonen

Voor onderstaande Joodse personen zoeken we nog sponsors. Als u een persoon wil sponsoren kunt u dit doorgeven aan ons door een email met uw adresgegevens te sturen naar info@roechama.nl 
Wij sturen u dan een machtigingskaart en informatie over de persoon toe.

Polina - Haar vader komt uit gezin van 16 kinderen. Op haar vader na in de oorlog allemaal doodgeschoten, haar opa levend begraven. Nooit getrouwd geweest, heeft alleen een zus. Pensioen 1700,51 grivna =53 euro Jeliek - Ouders overleefden de oorlog. Getrouwd geweest, maar gescheiden. Heeft één zoon, die hem heel weinig bezoekt. Heeft verder alleen een broer in Israel. Loopt met stok, komt weinig buiten.

Natalja heeft twee zonen, geen man. Eén zoon heeft dodelijk ongeluk veroorzaakt en zit in gevangenis. Andere zoon kan haar ook niet helpen. Ze brengt van haar weinige inkomsten nog eten naar de gevangenis.

Vasili en Loedmila- haar hele familie in oorlog uitgemoord. Hebben een zoon, die door ongeval epilepsie heeft. Veel medicijnen nodig. Hebben beiden een pensioen van 1370 grivna = 44 euro.

Lyvia - man heeft haar verlaten, ze voedt haar dochter alleen op; de vader draagt ook financieel niet bij. Lyvia werkt in het ziekenhuis, maakt veel uren, maar haar loon is slechts 100 euro per maand. 

Marina Al voorzien van een sponsor woont met haar man, twee zoontjes en haar moeder. Man heeft geen vaste baan, waardoor ze leven van een heel klein inkomen. Ze wonen in een eenvoudig huis op het platteland, maar veel geld gaat daar op aan stookkosten en andere vaste lasten.

Jekaterina - Al voorzien van een sponsor- Heeft dochter en twee kleindochters. Ook heeft ze nog een broer in Israel; verder geen familie. Woont in klein, oud huisje; het is er vochtig en koud. Ze haalt water uit de put en stookt met hout. 

Berta - Haar opa en oma zijn al in het begin van de oorlog doodgeschoten. Haar moeder zat in getto, maar overleefde de oorlog. Berta woont met haar man en heeft een zoon die met gezin in Duitsland woont. Pensioen van Berta is 1520 grivna = 47,50 euro, van haar man 1373 grivna = 42,90 euro 

Tsjarna - Weduwe, heeft twee zonen; oudste getrouwd en heeft één kind. De jongste zit in de gevangenis en zijn vrouw heeft hem verlaten. Ze heeft verder geen familie. Haar pensioen bedraagt 1373 grivna = 42,90 euro. Daarvan moet ze ook nog eten kopen voor haar zoon in de gevangenis. Moeder Irina en zoon Kornel - Zoon was getrouwd en naar israel gegaan om daar toekomst op te bouwen en dan zijn vrouw over te laten komen. Toen hij terugkwam, had zijn vrouw een ander. Psychisch helemaal ingestort.

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl