• slide1.jpg
  • slide2.jpg

Word sponsor!

Lees hier hoe u sponsor kunt worden van een Joods gezin in Oekraïne of Wit-Rusland.

Stichting Roechama heeft een financieel adoptieplan opgezet om structurele hulp te kunnen bieden aan Joodse mensen in Oekraïne. Deze hulp kan bestaan uit medicijnen, voedsel, kleding, schoolspullen, verwarming, etc. 

Lees meer...

Kom naar huis

1,50 euro
In deze spannende tijd is het belangrijk dat Joodse mensen en christenen, in Oekraïne maar ook in West-Europa, weten wat de Bijbel zegt. De God van Abraham, Izak en Jakob heeft een bedoeling met alles wat er in de wereld gebeurt. In dit boekje wordt aan de hand van Bijbelteksten het plan van God uitgelegd. Bestel een of meerdere boekjes door een mailtje te sturen naar info@roechama.nl   Vermeld hierbij het aantal en uw adres.  

Voor onderstaande Joodse personen zoeken we nog sponsors. Als u een persoon wil sponsoren kunt u dit doorgeven aan ons door een email met uw adresgegevens te sturen naar info@roechama.nl 
Wij sturen u dan een machtigingskaart en informatie over de persoon toe.

Mark (1947) (reeds voorzien in een sponsor) is met pensioen en tobt met zijn gezondheid. Maar hij moet nog werken om voor zijn zieke vrouw medicijnen te kunnen betalen.

Michail (reeds voorzien in een sponsor) woont bij zijn ouders. Doordat hij psychisch ziek is, kan hij niet werken. Hij krijgt een uitkering van 1400 grivna, omgerekend ongeveer 47 euro.

Maya (1946) is een alleenstaande vrouw. Ze heeft gelukkig kinderen, die haar bezoeken. Ze heeft kanker en heeft dure medicijnen nodig.

Natalia (reeds voorzien in een sponsor) (1973) is met haar man en dochter van 15 jaar en haar schoonouders gevlucht uit Donetsk. In materieel opzicht hebben ze het heel slecht.

Natasja (reeds voorzien in een sponsor) woont in Lvov en heeft een zoon in Israel, verder niemand. Leeft van klein pensioen.

Zeva (reeds voorzien in een sponsor) woont in Lvov en is weduwnaar en heeft twee kinderen, hij woont bij schoonouders in. Werkt ’s nachts, verdient daarmee ongeveer 43 euro per maand.

Viktoria en Dennis  (reeds voorzien in een sponsor) Viktoria woont in Uzgorod met man en zoontje Dennis, die een beperking heeft. Ze verwachten hun tweede kindje.

Pjotr, Ira en Nastja (reeds voorzien in een sponsor) zijn gevlucht uit Oost-Oekraine en wonen in Lvov. Ze hebben drie geadopteerde kinderen.

Sasja(reeds voorzien in een sponsor) Sasja komt uit Minsk en is verlaten door zijn vrouw. Hij woont met zijn zieke moeder, voor wie hij zorgt. Zijn moeder is getraumatiseerd door de oorlog. 

Zoja en Stefanie - Minsk - Zoja woont met haar dochter Stefanie in een eenkamerflat. Stefanie mag nu op kosten van de regering nu studeren voor arts. 

   

Zjenja(reeds voorzien in een sponsor) Zjenja is door zijn – verslaafde- vrouw in de steek gelaten.
Is 57 jaar, maar kan geen werk vinden, zeggen dat hij te oud is. Krijgt pas 1 januari 2018 pensioen. Heeft nu helemaal geen inkomsten. Huilde toen hij voedselpakket van Roechama kreeg.

Loedmila (1938) woont in Lvov. Ze heeft geen man, alleen één zoon. Deze zit in dienst en moet vaak vechten in het oosten, waar ze zich veel zorgen om maakt.

Via onze site kunt u de mooiste kunstwerkjes bestellen! De opbrengst komt, na aftrek van de kosten, geheel ten goede aan Stichting Roechama!


Ans van Driel, een zeer creatieve vrouw, maakt namelijk de mooiste bijbelhoezen, tassen, gastendoekjes, boekenleggers etc. Ze borduurt, schildert en doet patchwork. U kunt kiezen uit kant- en klare bijbelhoezen, tassen, gastendoekjes etc. Maar u kunt ook zelf bepalen hoe uw nieuwe bijbelhoes of tas eruit moet zien. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u de stad Jeruzalem erop wilt, of een Bijbelverhaal, of een ander onderwerp of voorwerp. U kunt aangeven welke kleur u wilt en wat erop moet komen. Kortom, erg leuk voor uzelf, maar ook erg leuk om iemand cadeau te doen! We laten u hier al wat voorbeelden zien van haar werkstukken. 

- Bijbelhoesen: 20 - 35 euro
- Bijbeltassen: 30 - 40 euro
- Tassen: 55 - 70 euro
- Gastendoekjes: 5,95 euro

Geïnteresseerd?
Neem contact op met Ans van Driel:
Email: ansvdriel@gmail.com
Telefoon: Tel:06-20041417

Pagina 1 van 2

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl