• aslide.jpg
  • bslide.jpg

Word sponsor!

Lees hier hoe u sponsor kunt worden van een Joods gezin in Oekraïne of Wit-Rusland.

Stichting Roechama heeft een financieel adoptieplan opgezet om structurele hulp te kunnen bieden aan Joodse mensen in Oekraïne. Deze hulp kan bestaan uit medicijnen, voedsel, kleding, schoolspullen, verwarming, etc. website van de stichting.

Lees meer

Voor onderstaande Joodse personen zoeken we nog sponsors. Als u een persoon wil sponsoren kunt u dit doorgeven aan ons door een email met uw adresgegevens te sturen naar info@roechama.nl 
Wij sturen u dan een machtigingskaart en informatie over de persoon toe.

Michael (1985), heeft helemaal geen familie. Heeft psychisch-neurologische ziekte, waardoor niemand hem in dienst wil nemen. Sinds 1 februari mag Chesed hem niet meer helpen vanwege nieuwe criteria, terwijl hij echt hulp nodig heeft. 

Zjenja, Wit-Rusland.Heeft Joodse moeder. Is getrouwd en heeft één zoon. Leeft van invalidenpensioen van 90 euro per maand. 

Moeder Ira en dochter Tina.  Ira is gescheiden. Tina's vader heeft geen vaste baan en is alcoholverslaafd, net als zijn moeder.  Ira werkt en heeft een minimaal inkomen.Maar daardoor zit Tina vaak bij haar vader en oma, wat een slechte invloed op haar heeft.

Marina woont met haar man, twee zoontjes en haar moeder. Man heeft geen vaste baan, waardoor ze leven van een heel klein inkomen. Ze wonen in een eenvoudig huis op het platteland, maar veel geld gaat daar op aan stookkosten en andere vaste lasten.

Rozalia-  Zieke, maar ook angstige vrouw. Komt niet buiten. Heeft geen warm water, kookt op eenpits electrisch plaatje. Slaapt op bed zonder matras. Heeft heel klein pensioen, waardoor ze na aftrek van gas, water en licht niet voldoende eten kan kopen.

Svetlana met haar drie zoontje, haar man heeft het gezin verlaten. Al voorzien in een sponsor. Ze woont in één kamer van een driekamerflat. In de andere kamers wonen haar moeder en oma; en haar zus met man en kinderen.

Raisa (weduwe) en dochter Irina. Irina is gehandicapt. Vader heeft na geboorte gezin in de steek gelaten,toen hij zag dat zijn dochtertje gehandicapt was. Hebben helemaal geen familie in Oekraine. Leonied woont met zijn vrouw in een eenkamerflat. Hij was betrokken bij de Tsjernobilramp. Door de radioactieve straling heeft hij diverse ziektes opgelopen. Hij heeft veel medicijnen nodig, maar die kan hij niet meer betalen van zijn kleine pensioen. Hij is een optimistische man.

Door omstandigheden ligt het werk van de bijbelhoezen drie maanden stil. Vanaf april kan er weer besteld worden. Excuses voor het ongemak!
Via onze site kunt u de mooiste kunstwerkjes bestellen! De opbrengst komt, na aftrek van de kosten, geheel ten goede aan Stichting Roechama!


Ans van Driel, een zeer creatieve vrouw, maakt namelijk de mooiste bijbelhoezen, tassen, gastendoekjes, boekenleggers etc. Ze borduurt, schildert en doet patchwork. U kunt kiezen uit kant- en klare bijbelhoezen, tassen, gastendoekjes etc. Maar u kunt ook zelf bepalen hoe uw nieuwe bijbelhoes of tas eruit moet zien. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u de stad Jeruzalem erop wilt, of een Bijbelverhaal, of een ander onderwerp of voorwerp. U kunt aangeven welke kleur u wilt en wat erop moet komen. Kortom, erg leuk voor uzelf, maar ook erg leuk om iemand cadeau te doen! We laten u hier al wat voorbeelden zien van haar werkstukken. 

- Bijbelhoesen: 20 - 35 euro
- Bijbeltassen: 30 - 40 euro
- Tassen: 55 - 70 euro
- Gastendoekjes: 5,95 euro

Geïnteresseerd?
Neem contact op met Ans van Driel:
Email: ansvdriel@gmail.com
Telefoon: Tel:06-20041417

Pagina 1 van 2

Wilt u bijdragen?

Als u éénmalig bij wilt dragen aan de projecten van Stichting Roechama, kunt u uw gift overmaken naar Stichting Roechama, IBAN: NL54 RABO 0362 4394 86. Vermeld daarbij waar uw gift voor bestemd is, of vermeld: gift algemeen.

Contactgegevens

Stichting Roechama
Claes de Jongestraat 31
2957 AD Nieuw-Lekkerland

tel: 0184-683478
E-mail: info@roechama.nl